Om figuren


Til en pris med respekt for sig selv hører der et trofæ, og med det navn er det noget, der forpligter ...
Vi havde en del diskussioner om udseendet og tænkte faktisk forbavsende længe over det, for løsningen lå jo lige for.
I Claus' storværk, Illustreret Danmarkshistorie for Folket, optræder der en fortæller, en skolemester af den gamle skole med filthue, pencé nez, halsklud og kameluldssko.
Han leder læseren gennem historiens krinkelkroge, men man skal ikke læse længe, før det går op for én, at Skolemesteren i virkeligheden er Claus' alter-ego, og allerede i første bind omtaler han ham som 'hr. Deleuran'.



Så vi havde altså masser af billeder af skolemesteren, men ét er flade tegninger, noget andet en fyldig figur, man kan tage at føle på. Til at modellere dén fik vi hjælp af Bente Bech, som ved siden af sit arbejde som illustrator også er fritids keramiker, med speciale i karikerede dyr. Hun laver bl.a. nogle knaphuls hoveder i porcelæn, som ikke er til at stå for ...


Men vi skulle bruge FEM trofæer, og dem modellerer man jo ikke sådan på stribe.
Til den ende fik vi hjælp fra 3D Printhuset, som ligger på Dronningens Tværgade 26, 1302 Kbh. K.
Herinde huserer en række 3D ildsjæle, bl.a. Jakob, som scannede Bentes lerfigur med noget der ligner et strygejern...
For at få et godt resultat må man scanne ind i alle kroge, og sætte det hele sammen til sidst. Det tager længere tid end man tror.
Med en finpudset scanning, kan man sætte gang i 3D printeren, og så skal man bare vente i 47 timer på den førstefødte...